BOREJOGGSLADDNING!

Snart dags!!! 

Kändes som att jag vann på lotto igår kväll när jag fick reda på att borejoggen bara är 8,5 km. Inte 10! Så det här ska nog gå bra bara jag klarar av att springa i alla dessa backarna som jag har hört ryktas om. Har laddat upp med gröt och hårdbröd. Önska mig LYCKA TILL! 
 
Laddad tjej i morgonsolen! 

Kommentarer
Postat av: Emma

Hej! Jag ville bara fråga dig en sak ang Frankrike och att vara au pair om det är okej :)

Hur bra franska behöver man helst gärna kunna tycker du? Jag har pluggat franska hela högstadiet och nu ett år på gymnasiet, sen ska jag plugga i två år till :) har C i franska nu ( ungefär ett vg). Tror du jag skulle behöva plugga ännu mer förutom det att jag ska plugga två år till då? :) Hur bra franska kunde du när du först åkte ner dit?

Sedan, barnen pratar ganska så snabbt va? Hur ska man göra för att inte behöva säga "quoi/comment" hela tiden? Göra gester? :)

Sista frågan, använde du dig av STS, var de bra att hjälpa och så? :)

Svar: Hej Emma! Såklart ska du fråga. Det är det bästa sättet att få svar på ;)
Du kommer klara dig galant på din franska. Jag hade pluggat i tre år på högstadiet men inget mer och det gick finemang. Såklart tufft att lära sig i början men definitivt inte omöjligt. Försök att hitta en fransk familj där du pratar franska med föräldrarna och helst barnen, då lär du dig mycket mer. Och ja, man får göra gester. Och lära sig småord som funkar hela tiden. "Ca suffit!" är otroligt populärt och lite av ett internskämt hos oss au pairer.

Jag åkte med STS, och det var en bra organisation. Men saker kan gå fel även där och jag tycker inte egentligen att man får så mycket mer genom att åka med dom jämfört med att hitta familj själv. De flesta av mina kompisar i Frankrike hade hittat sina familjer privat på aupair-world.net och det är gratis och minst lika bra!

Hoppas du fick svar på dina frågor. Annars är det bara att fråga igen :)
dolovemelove

2012-06-25 @ 07:01:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0